Alegerile prezidentiale ar putea avea loc pe 22 sau 29 noiembrie, decizia urmand sa fie luata de executiv, prin Hotarare de Guvern, in baza unei OUG pentru modificarea alegerilor care va fi discutata luni in coalitie.
Conform unor surse guvernamentale, citate de NewsIn, Proiectul Ordonantei de Urgenta de modificare a Legii alegerilor prezidentiale a fost dezbatut in Guvern joi seara, urmand sa fie adoptat in cursul saptamanii viitoare.

Potrivit unui comunicat, "proiectul nu contine modificari legate de drepturile electorale, ci doar completari care vor permite organizarea sectiilor de votare si a intregului proces electoral, in conditiile in care, in acest an vor avea loc, pentru prima data, alegeri pentru functia suprema in stat, separat de alegerile pentru Parlamentul Romaniei".

Precizarea Guvernului vine dupa ce, la 12 august, au aparut informatii potrivit carora se intentioneaza introducerea unei taxe pentru candidatii la prezidentiale, echivalentul a 2.000 de salarii minime brute. Premierul Emil Boc a transmis, la acea data, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu sustine masura introducerii depozitului minim pentru candidatii la functia de presedinte al Romaniei intrucat reprezinta o ingradire a dreptului constitutional de a candida.

Primul-ministru apreciaza ca nicio alta modificare a conditiilor de candidatura la prezidentiale nu poate fi facuta in anul derularii alegerilor.

In 2004 primul tur al alegerilor prezidentiale s-a desfasurat pe 28 noiembrie, odata cu alegerile parlamentare, iar al doilea tur de scrutin a avut loc pe 12 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.