Politica 3 Iulie 2009 01:52
Presedintele Traian Basescu s-a urcat in doua noi modele Dacia-Duster si Sandero Stepway si le-a recomandat romanilor care vor sa ia o decizie "inteligenta" sa opteze pentru aceasta marca, remarcand, in gluma, ca merge "mai bine decat Guvernul".
La sosirea la Palatul Regal, unde s-a desfasurat evenimentul aniversar care marcheaza zece ani de la privatizarea Uzinelor Dacia, presedintele a urcat in Dacia Duster, primul concept car al marcii Dacia, admirand designul futurist al modelului. Intrebat de un jurnalist strain daca ii place marca Dacia, Basescu a raspuns ca el conduce un Logan. "Si merge mai bine decat Guvernul?" Presedintele a ras la auzul intrebarii raspunzand: "Da, mai bine decat Guvernul!", potrivit NewsIn.

Presedintele a trecut apoi la volanul unui Sandero Stepway rosu, de care s-a aratat foarte entuziasmat. "Parca e mai legat decat Loganul", a apreciat Basescu. Intrebat daca nu se gandeste sa achizitioneze un astfel de model, seful statului a spus ca nu-si poate permite sa isi schimbe masina, dar ca va conduce un Sandero Stepway cu prima ocazie. Presedinteles-a interesat daca modelul se fabrica si pentru piata interna si s-a aratat mirat ca Sandero Stepway se vinde deja in alte tari, dar nu inca in Romania.

"In orice caz, o decizie inteligenta a unui roman care vrea sa isi cumpre masina ar fi sa isi cumpere Dacia", a constatat seful statului dupa ce a admirat cele doua masini. Trecand pe langa portiera Daciei Sandero, presedintele a tinu sa o testeze, constatand ca "se inchide mai frumos decat la Logan".

Seful statului a purtat o scurta discutie privata cu directorul general al grupului Renault Romania, Francois Fourmont, presedintele CA Dacia Jacques Chauvat si vicepresedintele CA Dacia Constantin Stroe si apoi a participat la un spectacol al grupului Divertis. Seful statului i-a aplaudat razand pe "Ion Iliescu" si "George Becali" in varianta celor de la Divertis.

"Multumesc domnului Toni Grecu ca nu l-a adus pe Valntin Darie ( membru al grupului Divertis care il imita pe presedintele Basescu-n.r.) si a preferat originalul, dar promit sa va distrez la fel de bine ca si Valentin Darie", a spus presedintele cand a urcat pe scena, inainte sa-si inceapa discursul. "Da, in urmatorii cinci ani, cum spuneati", a replicat Basescu unei remarci venite din partea lui Toni Grecu.

Seful statului a vizionat, alaturi de reprezentantii la varf ai grupului Dacia-Renault, o istorie a marcii Dacia si a evolutiei sale pana la momentul actual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.