Dupa ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a venit si randul ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, sa fie cercetat de catre o comisie de ancheta, aprobata ieri in Plenul Camerei Deputatilor. Comisia, propusa de PD-L si PNL, vizeaza contractul atribuit de Ministerul Mediului in campania de promovare a programului operational sectorial Mediu Lot 2 Difuzare/Publicare la data de 28 aprilie 2009.
Proiectul de hotarare pentru constituirea acestei comisii a primit 186 voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere. Potrivit NewsIn, comisia va fi formata din 15 membri si va fi condusa de un Birou compus din presedinte, doi vicepresedinti si un secretar.

Deputatii solicita astfel verificarea acelor contracte de publicitate acordate de catre Ministerul Mediului, prin negociere directa cu o singura firma, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare si fara licitatie publica. Principalul contract vizat de ancheta este cel privind campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu-lot II cu o valoare de 2.040.990 lei noi.

Intre timp, seful statului netezeste terenul pentru o eventuala suspendare a ministrilor Ridzi si Nemirschi, acesta declarand marti ca va suspenda din functie orice ministru fata de care procurorii incep umarirea penala.

Componenta propusa de grupurile parlamentare arata astfel: din partea PD-L - Sulfina Barbu, Zanfir Iorgus, Marian Avram, Petru Calian si Gheorghe Ialomitianu; din partea PSD - Mircea Dusa, Ioan Munteanu, Angel Tilvar, Ioan Calin si Neculai Ratoi; din partea PNL - George Dumitrica, Diana Tusa si Cornel Pieptea; din partea UDMR - Attila Korodi si din partea minoritatilor - Mircea Grosaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.