Politica 8 Mai 2009 18:00
Presedintele PSD Bucuresti si coordonator al organizatiei de Giurgiu, Marian Vanghelie, a anuntat ieri ca deputatul Madalin Voicu a fost dat afara din partid, decizia fiind luata in unanimitate.
Vanghelie despre excluderea lui Voicu: "A cazut scroafa din pom!"

Presedintele PSD Bucuresti si coordonator al organizatiei de Giurgiu, Marian Vanghelie, a declarat joi ca Madalin Voicu a fost dat afara din partid pentru ca a adus deservicii organizatiei, dar si presedintelui PSD, Mircea Geoana, el sustinand ca prin excluderea sa "a cazut scroafa din pom", relateaza NewsIn.

"Am avut si niste sincope in randurile organizatiei si una dintre ele s-a numit Madalin Voicu. Acesta a fost dat afara din partid in unanimitate. A fost propunerea mai multor colegi din aceasta sala, datorita faptului ca in aceasta perioada de doua-trei luni de zile, a adus deservicii atat organizatiei municipale, unde a fost sutinut sa intre pe listele PSD, cat si la nivel national, presedintelui Mircea Geoana si altor lideri din actualul Guvern", a sustinut Vanghelie, intr-o conferinta de presa.

Primarul sectorului cinci a sustinut ca decizia de a-l exclude pe Voicu are drept cauza declaratiile sale publice. "Va pun la dispozitie vreo 20 de CD-uri atat din emisiunile din Giurgiu, cat si de la emisiunile de la posturile dumneavoastra. Si sa analizati, sa vedeti daca l-ati tine la usa, nu in casa", a spus Vanghelie. El a mai sustinut ca toata organizatia i-a cerut excluderea lui Voicu. "Madalin Voicu creea o serie de probleme organizatiei. Organizatia voia sa faca acest pas, nu avea curajul, ca atare s-a pus la vot si in unanimitate s-a votat pentru a fi dat afara din partid. (...) Daca organizatia imi cere acest lucru si simt ca nu e o suparare a unui individ sau a unei persoane si este un consens general, nu am cum sa fiu impotriva organizatiei", a explicat el.

Vanghelie a mai spus ca Voicu i-a fost prieten, dar ca nu mai putea suporta actiunile sale impotriva partidului. Primarul a vorbit despre excluderea lui Voicu spunand ca "a cazut scroafa din copac" (o parafrazare a deputatului care declarase pe 25 februarie 2009 urmatoarele "Cu Vanghelie am colaborat bine la Bucuresti, dar cand se urca scroafa-n pom", n.r. ). "Madalin Voicu, el este prietenul meu, il iubesc, dar e prea mult. A cazut scroafa din copac. Gata. Nu putem sa venim sa vorbim de organizatia municipala Giurgiu, atat timp cat el a fost ajutat si oamenii astia au muncit pentru el. Isi bate joc de munca unora. Si el vine si le spune colegilor sa ii faca cabinet parlamentar”, a mai spus Marian Vanghelie.

"A cazut scroafa din pom si am tensionat atat de mult incat am creat o adrenalina prea mare", a conchis Vanghelie.

Madalin Voicu era membru al organizatiei de Giurgiu si deputat din acest judet. El a candidat in Giurgiu, desi initial activase multa vreme la Bucuresti, din cauza neintelegerilor cu Marian Vanghelie.

Deputatul PSD Madalin Voicu a criticat din 2008 pana in prezent conducerea centrala a PSD si cateva decizii ale liderului PSD, Mircea Geoana. Apropiat al lui Miron Mitrea, si el marginalizat in partid in ultima jumatate de an, Voicu a fost mana dreapta a fostului secretar general atunci cand acesta a fost desemnat sa coordoneze campania PSD pentru localele din 2008. In plina campanie electorala, pe cand era purtator de cuvant al echipei de campanie, Madalin Voicu declara, in iunie 2008, ca Mircea Geoana bate apa in piua, este impins de partid de la spate, ca este o "leguma care isi imagineaza ca este o personalitate", iar PSD nu are nevoie de legume, ci de stejari. Presa a scris in aceeasi perioada ca dupa aceste declaratii, Geoana a cerut excluderea lui Voicu din partid, insa interventia lui Mitrea l-a salvat. Miron Mitrea, seful de campanie al PSD la locale, a recunoscut ca le-a cerut membrilor de partid sa-si tina gura in campanie, dar ca nu-l poate controla si pe Madalin Voicu pentru ca "pe oamenii valorosi ca el nu poti sa-i controlezi". Geoana a obtinut insa demiterea lui Voicu din functia de purtator de cuvant al echipei de campanie. Peste cateva luni de la alegerile locale, Voicu a sustinut ca in timpul campaniei era sa se ia la bataie cu Geoana si ca numai Vanghelie i-a oprit pe cei doi de la incaierare.

Voicu: Pe mine poate sa ma dea afara din PSD Iliescu, Nastase, care m-au adus, si eventual Geoana

Deputatul Madalin Voicu a declarat joi, la Realitatea FM, ca nu poate fi dat afara din PSD decat de Ion Iliescu si Adrian Nastase, care l-au adus in partid, si eventual Mircea Geoana,care e presedinte,si in niciun caz de Marian Vanghelie, el sustinand ca PSD trebuie sa vada daca decizia e statutara.

"Pe mine nu poate sa ma dea afara din PSD dl. Vanghelie, ci dl. Nastase, dl.Iliescu, care m-au adus sau in cel mai rau caz dl. Geoana care e presedinte, dar la fel trebuie pusa decizia in discutie, nu poate sa ia o hotarare cineva cu de la el putere, ca nu suntem in comunism. Marian Vanghelie ori a fost pus, ori a facut-o cu de la el putere", a declarat Voicu, potrivit NewsIn. El a sustinut ca Vanghelie ar fi putut lua aceasta decizie, pentru ca, prin tensiunile pe care le creeaza, sa fie afectat Mircea Geoana. "Dl. Vanghelie are ceva de impartit cu dl. Geoana, are, sa spunem in termeni suburbani, boala pe Geoana. Vrea sa creeze o stare de tensiune, suntem in prag de alegeri.... Mi se pare nu numai stangaci, ci si absurd forma in care a decis dl. Vanghelie sa ia aceasta hotarare", a adaugat el.

Madalin Voicu a sustinut ca asteapta de la Mircea Geoana sa i se spuna daca este exclus sau de la partid daca decizia este statutara pentru ca nu are incredere in declaratiile lui Vanghelie. "Nu pot sa iau de buna o declaratie emotionala a lui Marian Vanghelie, <<care este>>. Daca ma iau dupa Vanghelie ar insemna sa ma cobor prea mult", a spus deputatul. Mai mult, Madalin Voicu spune ca nu a stiut ca e propus spre excludere, nu a avut sansa sa se apere si ca nu poate fi dat afara din partid fara acordul Consiliului National, din care face parte. "Presupun ca, daca dl. Vanghelie, <<care este>>, avea o intentie de genul asta, primul lucru trebuia sa ma anunte si pe mine, ca sa fiu de fata, sa iau si eu act, sa existe un document, sa ma discute in BPN, in comitetul executiv. Eu sunt membru in Consiliul National. (...) Va trebui sa explice de ce a luat aceasta decizie, daca e unilaterala, daca a luat-o el, sau daca a luat-o in conformitate cu o decizie a partidului. Eu fiind membru in Consiliul National, sunt niste etape care sunt obligatorii", a mai sustinut pesedistul.

Madalin Voicu a spus ca el vorbeste liber, cu argumente, nu numai in PSD, ci si acasa si pe strada. "Pe mine nu poate sa ma controleze nimeni. Cand vin cu critici, eu vin cu argumente. Unii au nevoie de yesmen-i, dar eu nu pot fi acela vreodata", a mai declarat deputatul. Cat priveste criticile pe care i le-ar fi adus organizatia de Giurgiu, Madalin Voicu a spus ca PSD nu exista ca partid in acest judet. "Cu oamenii de la Giurgiu nu prea am cu ce sa ma iau, am castigat pe umerii mei. Sunt singurul demnitar PSD in Giurgiu, nu mai exista altul, nici senator, nici deputat. Nu stiu cine m-a exclus pe mine, ca noi nu avem partid in Giurgiu, nu avem structuri. Decapitarea asta a mea trebuie cantarita, trebuie evaluata daca s-a facut in mod corect, daca e statutar", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.