Deputatul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Camerei Deputatilor, manifestandu-si dorinta de a face parte din Comisia de control a SRI, deoarece, potrivit Regulementului, un independent poate face parte dintr-o comisie daca este propus de un grup.
"Sunt deputat independent, singurul independent din Camera Deputatilor. Ca deputat independent, ca parlamentar independent singura mea interfata sau legatura, neavand niciun grup care sa ma propuna la o comisie, este presedintele Camerei Deputatilor, indiferent cine ocupa aceasta functie. Mi-am manifestat dorinta, interesul fata de pregatirea pe care o am in domeniul securitatii nationale sa pot face parte din Comisia de control a SRI, din care am mai facut parte si in vechiul mandat", a declarat Gabriel Oprea, relateaza NewsIn.

Fostul ministru de interne a aratat ca, potrivit Regulamentului, un parlamentar independent poate fi propus de un grup pentru a face parte dintr-o comisie. "Trebuia sa ma propuna un grup, care de fapt m-a propus, dupa care am inteles ca am fost retras. Dar ca deputat sau ca parlamentar trebuie sa activez intr-o comisie conform pregatirii. Fiecare se orienteaza dupa pregatirea si profesia pe care o are", a adaugat Gabriel Oprea.

Intrebat daca se inscrie in PDL, fostul social-democrat a raspuns negativ si a spus ca este in continuare independent si ca daca ar fi vrut sa faca parte dintr-un partid si-ar fi depus adeziunea. Intrebat daca ar accepta propunerea vreunui grup parlamentar in acest sens, Oprea a zis ca a primit multe propuneri, dar ca este in continuare independent.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.