Deputatul PD-L Silviu Prigoana apreciaza ca decizia de joi a CCR valideaza o lege discriminatorie prin care "unii cetateni ai Romaniei sunt mai cetateni decat ceilalti" fiindu-le permisa cumulul pensiei cu salariul. Colegul sau de partid, Corneliu Stirbet, sustine ca prevederile OUG ar trebui recuperate si aplicate .

Deputatul PD-L Cornel Stirbet, membru al Comisiei juridice a Camerei, sustine ca judecatorii Curtii Constitutionale ar fi putut lua in calcul anumite nuante pentru a elimina din textul ordonantei doar anumite articole, astfel incat actul normativ sa devina partial aplicabil. "Ne vom conforma deciziei Curtii si vom incerca sa gasi alte solutii pentru ca legea sa devina aplicabila", a spus democrat- liberalul, citat de NewsIn.

Silviu Prigoana, membru in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, estimeaza ca declararea drept neconstitutionala a OUG 230 din 2008 va perpetua problemele cu locul de munca a circa 2-3 milioane de romani. "Se va merge ca pana acum, adica prost. Pentru ca unii cetateni ai Romaniei sunt mai cetateni decat ceilalti. Legea anterioara era discriminatorie pentru ca unii se infruptau din bugetul de stat, in timp ce 2-3 milioane de romani au probleme in a-si gasi sau pastra un loc de munca. Aici vorbim de locuri de munca ce sunt blocate", a declarat Prigoana pentru NewsIn.

Pedelistul a invocat exemplele Frantei si Germaniei unde este interzis cumulul dintre pensie si salariu. In cazul Romaniei, Prigoana sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca tara ar fi fost guvernata de o serie de guverne protectioniste ce au implementat o legislatie stramba, iar acest fapt impiedica acum adoptarea unor masuri eficiente indreptate contra recesiunii economice.

Deputatul democrat-liberal sustine ca exemplul mediatizat al artistilor, care ar fi cei mai loviti de interdictia impusa prin OUG 230, este unul irelevant. "In fiecare an, artistii din Romania primesc 15.000.000 de euro din fondul privind drepturile conexe. Daca o piesa este difuzata la radio, compozitorul respectiv primeste o suma de bani. Daca un film este difuzat la televizor, actorul primeste bani chiar daca filmul a fost facut acum 20 de ani etc. Ei nu ne spun de acesti bani. Uita sa ne spuna de cate drepturi conexe a beneficiat in 2008 Radu Beligan", a spus Prigoana.

El este nemultumit si de faptul ca patru judecatori ai Curtii Constitutionale, precum si Avocatul Poporului s-ar fi aflat in conflict de interese deoarece primesc atat pensie, cat si salariu. "Ar fi trebuit sa vina in fata opiniei publice sa se autorecuze, era clara treaba ca aveau un interes", a conchis Prigoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.