Nu doar unii secretari de stat sunt personaje controversate, ci si peste jumatate din ministrii Cabinetului Boc. Acestia au probleme de integritate, potrivit site-ului Coalitiei pentru o Romanie Curata - www.romaniacurata.ro. Autorii listei sustin ca 12 ministri, opt ai PSD si patru ai PDL, "au fost suspectati de afaceri la limita legii sau chiar cercetati de procurori", ori pur si simplu, prin votul dat in Parlament, au actionat impotriva statului de drept.

Primul pe noua lista neagra este vicepremierul Dan Nica (foto), acuzat in 2004 de reprezentantii societatii civile ca, "a creat avantaje unor companii private in detrimentul intereselor statului".

Potrivit CRC, el a facut parte din "lotul chiriasilor de lux ai RAAPPS" si este cel care, in 2003, a renuntat la o clauza din contractul de privatizare a Romtelecom. Numele sefului de la MAI Gabriel Oprea a fost asociat, in perioada in care era prefect al Capitalei, cu afaceri imobiliare controversate, dar a fost pomenit si in scandalul chiriilor de la Parlament, se precizeaza pe site-ul CRC.

El este cercetat si in dosarul Omar Hayssam. Scandalurile "bordurile Capitalei" si "Parcul Bordei" l-au adus si pe ministrul Economiei de-a lungul timpului in atentia presei.

Mai mult, Marmosim SA - firma patronata de familia Videanu, a fost acuzata de o societate care efectua lucrari in zona Rosia Montana ca a incalcat legea referitoare la licentele de exploatare a zacamintelor de marmura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.