"Nu vom accepta sacrificarea economiei romanesti, care acum este stabila, puternica si performanta. (...) Daca adoptam aceste masuri ingenunchem economia. Eu nu voi permite aceasta situatie", a spus Tariceanu.

Premierul a facut apel la intelegerea liderilor sindicali si a politicienilor si a explicat beneficiarilor acestor majorari salariale ca "aceleasi partide care sprijina astazi cresterile salariale iresponsabile, maine vor sprijini majorarea taxelor si impozitelor". In plus, a explicat el, daca salariile cadrelor didactice au fost majorate, celelalte categorii de bugetari vor avea revendicari similare.

Cum credeti ca se va solutiona problema? Se vor majora salariile profesorilor cu 50% ? Spune parerea ta pe forum !

Tariceanu a criticat PSD si PD-L pentru sustinerea majorarii salariilor, spunand ca politicienii au decis ca Romania sa mearga pe drumul crizei. Seful Executivului l-a criticat si pe seful statului, spunand ca a agreat o crestere salariala de 50%, desi in urma cu cateva luni critica Guvernul pentru ca ar fi folosit prea multi bani din bugetul Educatiei pentru majorarile salariale si sustinea ca banii trebuie dirijati catre investitii, nu catre consum.

Declaratia a fost facuta dupa ce Tariceanu avut, la sediul Guvernului, o intrevedere cu liderii liberali. In schimb, sedinta extraordinara de Guvern, convocata de premier pentru sambata, a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Surse guvernamentale au declarat vineri pentru NewsIn ca variantele luate in calcul de Guvern, in conditiile in care presedintele a promulgat vineri legea de majorare a salariilor profesorilor, sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a actului normativ, anularea acestuia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a legii. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian, au precizat sursele.

De asemenea, exista voci in PNL care pledeaza in favoarea asumarii raspunderii pe un pachet de legi care sa prevada masuri de salarizare referitoare la mai multe categorii de bugetari.

Andronescu: Daca Guvernul nu aplica legea de majorare a salariilor profesorilor, sa lase locul altora


Tariceanu nici nu se gandeste la demisie

Tariceanu: 'Am fost partas la o piesa de teatru ieftin!'

Basescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I si II de munca


Tariceanu: Investitiile in Romania ar putea fi amanate in contextul crizei financiare globale

Majorarea salariilor profesorilor poate duce la reducerea rating-ului

Boc: Motiune de cenzura daca Guvernul blocheaza cresterea salariilor profesorilor

Melescanu: Guvernul vrea sa inghete salariile profesorilor prin ordonanta


REALITATEA.NET - Premierul Triceanu refuz s aplice legea majorrii salariilor din învmânt, promulgat de preedinte