Peste 270 de oameni si-au pierdut viata in urma violentelor interetnice care sfisie Kenya de mai multe zile.

Zeci de mii de oameni si-au parasit locuintele si s-au refugiat in biserici, in centrele Crucii Rosii sau chiar peste granita.

Luptele au avut loc in urma cu citeva zile, la scurt timp dupa alegerile prezidentiale, in urma carora Mwai Kibaki a fost reales sef al statului. Imediat dupa numararea voturilor, liderul opozitiei, Raila Odinga, l-a acuzat pe Kibaki de fraudarea scrutinului. La rindul lor, organizatiile internationale au afirmat ca votul nu a respectat standardele externe de corectitudine.

Suporterii celor doua tabere politice au iesit in strada si totul a degenerat intr-un minirazboi. Numarul mortilor se apropie vertiginos de 300, iar oamenii terorizati de violente au parasit tara in valuri pentru a se refugia in locuri mai sigure. 30 de persoane au murit arse de vii dupa ce biserica in care se adapostisera a fost incendiata de adversari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.