Sofatul in stare de ebrietate nu va mai fi sanctionat de lege, daca soferul are un permis special eliberat de politie. Legea ii vizeaza pe batranii singuri.

In orasul Kerry, din sudul Irlandei, consilierii locali au dat aviz acestei legi cu gandul la batraneii din zonele rurale, care neputand sa mai ajunga pe jos la carciumele lcoale sunt nevoiti sa stea singuri in casa. Astfel, politia urmeaza sa elibereze permise speciale care le vor permite batranilor care locuiesc in zone izolate sa conduca si cand depasesc limita legala a consumului de alcool din Irlanda.

"Toata intelepciunea si istetimea si cultura lor, muzica pe care o canta vor fi pierdute pentru ca tanara generatie nu mai are contact cu batranii. E ca si cum nu ar trai nu in Irlanda, ci in Japonia sau Ierusalim. Consider utile legile privind siguranta in trafic cand vorbim de drumuri cu trafic intensiv. Dar pe drumurile de la tara nu poti, oricum, sa mergi cu mai mult de 40 - 50 de kilometri la ora", a declarat Danny Healy-Rae, scrie jurnalul.ro.

Legea, care pentru a intra in vigoare trebuie sa primeasca si avizul Departamentului de Justie din Irlanda, a starnit controverse printre organizatiile care militeaza pentru sigranta in trafic. Poate si pentru faptul ca multi dintre consilierii care au votat legea sunt proprietari de carciumi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.