Presedintele rus Vladimir Putin a apreciat joi drept "potrivita" hotararea adoptata cu o zi inainte de catre Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus) privind interzicerea adoptiilor de copii rusi de catre americani.

"Este un raspuns cauzat de emotia Dumei, dar cred ca este potrivit", a declarat presedintele rus in cadrul primei sale mari conferinte de presa despre perioada de cand a revenit la Kremlin, pentru un al treilea mandat.

Duma de Stat a adoptat miercuri, in a doua lectura, un proiect de lege privind interzicerea adoptiei copiilor rusi de catre cetateni americani ca raspuns la "legea Magnitki", adoptata de catre Congresul american.

Aceasta lege, adoptata de catre Congresul american, interzice intrarea pe teritoriul SUA si blocarea activelor unor oficiali rusi implicati in cazul decesului in timpul detentiei a juristului rus Serghei Magnitki, cu scopul de a preveni viitoare incalcari ale drepturilor omului.

Vladimir Putin a condamnat din nou "legea Magnitki", pe care o considera "un act inamical" din partea Statelor Unite, si a criticat "numeroasele probleme" privind drepturile omului din Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

Referindu-se la inchisoarea de la Guantanamo, in Cuba, unde sunt detinuti suspecti de terorism, Putin a declarat ca americanii "pazesc oameni in inchisoare de cativa ani fara a le prezenta un act de acuzare. Este de neconceput. Ii incatuseaza ca in Evul Mediu... Si au legalizat utilizarea torturii... Imaginati-va daca am fi facut asa ceva la noi... Cat timp a trecut de cand s-a promis inchiderea (centrului militar de detentie de la) Guantanamo? Iar ei spun ca noi avem probleme!", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.