Manifestatii au avut loc vineri in mai multe orase din Siria, organizate cu scopul de a reclama plecarea de la putere a presedintelui Bashar al-Assad, caruia secretarul general al ONU Ban Ki-moon i-a cerut sa nu mai utilizeze armament greu in operatiunile de reprimare a revoltei.

Potrivit MEDIAFAX, ca in fiecare vineri de la inceputul insurectiei, in martie 2011, zeci de mii de sirieni au iesit in strada, in unele cazuri in grupuri mici, din cauza temerilor fata de bombardamente, potrivit organizatiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul in Marea Britanie.

"Nu vom ceda, in pofida tancurilor si tunurilor voastre", au scandat manifestantii la Aassali, un cartier din sudul Damascului.

Forte din cadrul regimului, care asimileaza opozitia cu terorismul, au fost masiv mobilizate. Astfel, intrarile in Damasc erau inchise, iar majoritatea cartierelor capitalei erau intesate de baraje organizate de catre serviciile de securitate.

La Kafarzita (centru), unii manifestanti, intre care se aflau numerosi copii, au scandat "Mai degraba moarte decat umilire", unul dintre laitmotivele militantilor impotriva regimului, potrivit unor inregistrari video postate de catre protestatari. Tonul era sfidator in provincia Deraa (sud). "Ingenunchem numai in fata lui Allah" si "Martirule, esti un erou", strigau participantii la mitinguri.

Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului sirian, care se sprijina pe o retea de militanti si pe martori, a declarat ca au avut loc manifestatii in toate regiunile, mai putin in cele vizate de "operatiuni militare" si cele "golite de locuitori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.