Parchetul din Paris a anuntat ca a demarat o ancheta privind publicarea estimarilor rezultatelor de la primul tur al alegerilor prezidentiale inainte de ora legala.

Ancheta vizeaza AFP, doua institutii de presa belgiene, una elvetiana, un site din Noua Zeelanda si un jurnalist belgian care ar fi transmis estimarile printr-un mesaj difuzat pe Twitter, a precizat Parchetul din Paris.

Parchetul a fost sesizat de Comisia de sondaje. "Exista fapte care ne par delictuoase", a declarat secretarul comisiei, Jean-Francois Pillon, precizand ca aceste fapte privesc atat persoane "particulare", cat si "institutii de presa
", scrie MEDIAFAX.

In virtutea unei legi datand din 1977, publicarea oricarui indiciu privind rezultatele unui scrutin politic este interzisa inainte de inchiderea ultimelor sectii de vot.

Vineri, principalele noua institute de sondaje si partenerii lor din presa pentru seara electorala s-au angajat sa "tina secrete" pana la ora locala 20.00 (21.00, ora Romaniei) estimarile lor, stabilite pe baza buletinelor de vot numarate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.