Ministrul de Externe a avut, la Bruxelles, o intalnire bilaterala cu Hillary Clinton, in marja reuniunii comune a ministrilor de externe si ai apararii din statele membre NATO.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat ca secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a transmis ca se gandeste la o cooperare cu Romania in ceea ce priveste "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice" privind Siria.

Bombardamente in Siria, dupa intrarea in vigoare a incetarii focului

"Secretarul de Stat chiar mi-a spus ca in acest moment se gandeste la o varianta de cooperare cu noi, pentru ca situatia este din ce in ce mai critica si instrumentele de dialog din ce in ce mai reduse"
, a spus Diaconescu, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul nu a intrat in detalii, dar a precizat ca aceasta cooperare ar viza "chestiuni umanitare sau aspecte politice sau diplomatice ce tin de gasirea unor solutii pasnice" in Siria.

"In ceea ce priveste Siria, au luat nota de faptul ca potentialul pe care Romania il poate avea in legatura cu solutiile politice, umanitare este unul foarte mare", a spus Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.