Saptamana trecuta a fost semnata o rezolutie care indemna statele membre ale Uniunii Europene sa recunoasca independenta provinciei Kosovo.

Majoritatea eurodeputatilor romani au votat rezolutia, printre ei aflandu-se si Elena Basescu care a explicat ulterior ca ar fi fost vorba despre o greseala, o defectiune tehnica, ea exprimandu-si votul impotriva.

Traian Basescu a sustinut ca declararea independentei cand vine vorba despre Kosovo este un act pe care Romania il considera ilegal. "Consola de vot a ramas blocata de la un vot anterior. Ar fi fost imposibil sa gresesc tocmai eu votul", a declarat Elena Basescu.

Albanezii sunt impotriva unui Kosovo independent

Daca in cazul Elenei Basescu a fost vorba despre o eroare - deloc rara in Parlamentul European - , alti 17 eurodeputati romani (din totalul de 33) au sustinut in cunostinta de cauza o rezolutie care recomanda Romaniei sa isi schimbe politica externa cu referire la Kosovo, scrie gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.