Doctorii britanici doresc sa analizeze cazul unui tanar londonez care a reusit sa scape de SIDA, fara sa ia medicamente si fara sa urmeze un tratament anume. Specialistii spera ca sistemul imunitar al acestuia va oferi cheia pentru crearea unui vaccin care sa protejeze de boala.

In cazul lui Andrew Stimpson, virusul HIV a fost depistat in 2002, iar 14 luni mai tarziu, cand doctorii i-au sugerat sa efectueze noi analize, testele au demonstrat ca tanarul era perfect sanatos. Au mai existat si alte cazuri in care se pare ca africani, bolnavi de SIDA, ar fi reusit sa scape de virus, dar este pentru prima data cand exista dovezi concrete care sa demonstreze ca pacinetul s-a insanatosit.

Stimpson a declarat: "La nivel mondial exista 34,9 milioane de oameni care au virusul HIV, iar eu sunt un singur om care a reusit sa supravietuiasca si sa scape de boala. Pentru mine este incredibil, e un miracol. Cred ca sunt unul dintre cei mai norocosi oameni." El a mai precizat ca, in momentul in care a aflat ca e bolnav, a fost foarte deprimat si ca nu isi explica ce anume a dus la insanatosire, dar ca doreste sa ii ajute pe medici sa efectueze investigatiile necesare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.