Ministrul Apararii japonez a ordonat vineri pregatirea sistemelor de aparare antiracheta, pentru a putea distruge un proiectil pe care se pregateste sa il lanseze Coreea de Nord, chiar daca proiectul nu ameninta arhipelagul.

"Am ordonat pregatirea desfasurarii sistemelor PAC-3 si a navelor de razboi echipate cu Aegis", a declarat Naoki Tanaka.

Naoki Tanaka s-a referit la cele doua dispozitive complementare de aparare antiracheta in posesia Japoniei:
- baze cu rachete sol-aer Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3);
- distrugatoare ce dispun de un sistem de lupta Aegis, care permite lansarea de rachete interceptoare Standard Missile-3 (SM-3).

Premierul Yoshihiko Noda trebuie sa dea totusi ordinul oficial inainte ca Fortele de autoaparare nipone, numele oficial al armatei japoneze, sa se pregateasca sa distruga racheta, daca va fi nevoie, relateaza MEDIAFAX.

Japonezii actioneaza astfel impotriva intentiei Coreei de Nord de a lansa o racheta cu raza lunga de actiune, care va transporta un “satelit” pentru a marca implinirea unui centenar de la nasterea presedintelui etern Kim il-Sung.

Coreea de Nord a anuntat ca racheta va fi lansata intre 12 si 16 aprilie, spre sud. Autoritatile nipone sunt ingrijorate ca racheta nord-coreeana sau fragmente din lansator vor cadea pe teritoriul japonez sau in apropiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.