CE sustine ca una dintre conditiile principale de aderare a Romaniei si Bulgariei la Schengen este rezolvarea problemelor legate de granite.

Tarile candidate la accederea in UE stiu ca una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru aderare este rezolvarea problemelor cu vecinii, a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al CE, intrebat in legatura cu declaratiile lui Cristian Diaconescu referitoare la Bulgaria.

Romania si Bulgaria duc negocieri legate de granite de peste 20 de ani

"Toate tarile care se afla in proces de aderare, deci tarile candidate, stiu foarte bine ca una dintre conditii este rezolvarea problemelor cu vecinii. Cooperarea regionala si bunele relatii cu vecinii reprezinta o parte foarte importanta a proceslui de aderare", a declarat Peter Stano, purtator de cuvant al comisarului pentru Extindere, Stefan Fulle, scrie MEDIAFAX.

Diaconescu: Avem un litigiu legat de frontiera de stat cu Bulgaria

El a refuzat sa se refere concret la cazul disputei mentionate de ministrul Cristian Diaconescu dintre Romania si Bulgaria si a precizat ca "nu va face niciun fel de speculatii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.