Hotararea care s-a luat cu privire la amanarea pana in toamna a deciziei de aderare in spatiul Schengen pentru Romania nu pare a fi o veste buna.

Decizia aderarii Romaniei la Schengen a fost amanata

Reactiile legate de amanarea aderarii nu s-au lasat asteptate.

Traian Basescu a apreciat drept o decizie pozitiva faptul ca s-a stabilit o data pana la care toate statele membre trebuie sa se pronunte asupra aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen."Ramane de vazut daca Guvernul olandez se va tine de cuvant", a adaugat el.

Intrebat daca Romania si Bulgaria cer un cec in alb Olandei, presedintele Basescu a raspuns: "Olanda poate sa spuna ce vrea. Nu cerem un cec in alb. Deocamdata, Olanda face un abuz fara limite legat de un stat membru", scrie MEDIAFAX.

Voinescu: Este nedreapta amanarea deciziei pe Schengen

Seful Departamentului Schengen din Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, a declarat ca decizia facuta de Consiliul European legata de aderarea Romaniei, nu este nici pe departe o victorie, reprezentand mai degraba o alta amanare a unei hotarari atat de importante.

Tutilescu este de parere ca sansele aderarii Romaniei nu scad

"Exista premise ca in cazul obtinerii unui raport de etapa pozitiv pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, vara aceasta, Olanda sa-si schimbe pozitia. Dar, din pacate, este inca foarte mult relativism in ceea ce priveste mecanismul de decizie european, pentru ca daca raportul pe justitie de anul trecut din vara a fost perceput pozitiv de cvasi-totalitatea statelor membre, Olanda nu l-a perceput ca atare. Perceptia este una extrem de subiectiva", a mai spus Tutilescu, potrivit stirileprotv.

Citeste si Corlatean: Amanarea deciziei pe Schengen, un esec al lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.