UE amana decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Afla pana cand.

Liderii statelor UE au hotarat sa amane pana in septembrie decizia cu privire la o eventuala intrare in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, arata un proiect de declaratie finala pentru acest summit.

Premierul olandez: Suntem impotriva aderarii Romaniei la Schengen

Datorita opozitiei Olandei, o aderare nu poate fi considerata acum si s-a hotarat ca o decizie cu privire la acest subiect sa fie luata "in septembrie 2012", arata acest text, potrivit MEDIAFAX.

De acum incolo, Europa va ajuta Bucurestiul si Sofia sa identifice masurile ce trebuie adoptate pentru a permite aderarea lor la acea data.

UE: Romania si Bulgaria trebuie sa fie lasate in Schengen

Cele doua state se asteptau la un refuz in cadrul summitului de joi din cauza opozitiei manifestata de Olanda care apreciaza ca acestea nu au progresat indeajuns in domeniul securizarii frontierelor si a luptei impotriva coruptiei. Insa ele sperau sa obtina cel putin o garantie a aprobarii aderarii la Schegen in aceasta vara. In cele din urma decizia a fost amanata pentru luna septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.