Danemarca, ce detine presedintia semestriala a UE, spera ca va fi gasita cat mai curand o solutie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, declara ministrul danez al Justitiei, Morten Boedskov.

Potrivit oficialului guvernamental danez, trebuie recunoscute eforturile substantiale ale Romaniei si Bulgariei pentru indeplinirea criteriilor de aderare la Schengen.

"Vom continua sa cautam o solutie care sa fie acceptata de toata lumea",
a insistat ministrul danez al Justitiei, care considera ca trebuie gasit un echilibru intre libera circulatie si securitatea in Spatiul Schengen, potrivit MEDIAFAX.

Ambasadorul danez in Romania, Michael Sternberg, precum si cel din Bulgaria, Kaare Janson, au declarat marti ca Presedintia daneza a UE va cauta o solutie pentru admiterea celor doua state in Schengen.

Bulgaria si Romania urmau sa adere la Schengen in 2011, dar Olanda a blocat aderarea, asteptand eforturi suplimentare din partea celor doua tari pentru combaterea coruptiei si criminalitatii organizate.

Citeste si: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, "pasata" pentru 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.