Coreea de Nord l-a celebrat duminica pe noul sau lider Kim Jong-un, cu ocazia aniversarii sale, difuzand un documentar in care fiul cel mic al lui Kim Jong-il, decedat in decembrie, este calificat drept "geniul geniilor" in materie de strategie militara.

Acest film difuzat de televiziunea publica il prezinta pe Kim Jong-un la comanda unui tanc si dand ordine soldatilor din fortele aeriene, terestre si maritime.

"Respectatul tovaras Kim Jong-un este perfect instruit in privinta tuturor strategiilor militare si (...) demonstreaza calitati excelente de lider militar", afirma comentariul care insoteste imagini cu soldatii care sar de bucurie la vederea lui.

In documentarul difuzat duminica, propaganda oficiala sustine ca el a redactat prima sa teza de strategie militara la varsta de 16 ani, ca nu doarme decat trei sau patru ore pe noapte si ca renunta adeseori la mancare pentru a putea studia, informeaza MEDIAFAX.

"Marele nostru general Kim Jong-il (...) il numea geniul geniilor in stiinta militara", afirma documentarul. Kim le seamana perfect tatalui si bunicului sau atat ca personalitate, cat si ca autoritate.

Citeste si: Coreea de Nord: Noul lider suprem s-a instalat la putere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.