Politia irlandeza a pornit o ancheta majora a unei "afaceri de familie", in cadrul careia a confiscat mii de euro care ar fi trebuit sa ajunga in Romania, trimisi de romi cersetori.

Anchetatorii au perchezitionat un autobuz, cat si au identificat un traseu de transfer al banilor prin Western Union

Politistii cred ca operatiunea care implica sume „substantiale” de bani este controlata de o singura familie sau de un "clan", relateaza Irish Independent, in editia sa electronica.


Inspectorul Patrick McMenamin a spus ca politistii au prins un „cersetor descult” bine cunoscut pe strada Grafton din Dublin, in drum spre tara sa natala cu 1800 euro in bancnote de 50 euro.

"Deci, in timp ce el poate sa arate destul de trist cand cerseste, pot sa va asigur ca manipuleaza foarte usor oamenii care ii ofera bani", a spus inspectorul.

  • Lege impotriva cersetoriei organizate

In februarie a fost introdusa o lege in Irlanda care pedepseste cersetoria violenta si organizata. De aceea, politia a verificat 30 de adrese din Dublin si Kildare.

Potrivit lui McMenamin, au fost arestate sase persoane pentru cersetorie organizata, care provin dintr-un clan de romi. De asemenea, au consfiscat 7.000 de euro de la cersetori cunoscuti.

Franta interzice cersetoria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.