Aproape 270 de persoane au murit in Thailanda, peste 200 si-au pierdut viata in Cambodgia si aproximativ 20 in Vietnam, in inundatii mai grave decat de obicei, au anuntat luni surse oficiale, citate de AFP.

  • Thailanda

In Thailanda, in cele mai grave inundatii din ultimele decenii au fost inregistrati 269 de morti, iar in ultimele doua luni au fost afectate cateva milioane de persoane, au anuntat autoritatile, care au mobilizat mii de soldati, relateaza MEDIAFAX.

Premierul Yingluck Shinawatra avertiza vineri cu privire la o "criza grava". Dar ea a dat asigurari luni ca situatia este sub control.

"Nu este necesar sa fie decretate zone de catastrofa, pentru ca putem, in continuare, sa gestionam" situatia, a declarat ea pentru jurnalisti, adaugand ca urmeaza sa fie luate masuri noi, in vederea protejarii estului si nordului capitalei.

Intre masurile adoptate pentru protejarea capitalei, cu 12 milioane de locuitori, a fost ridicata o baricada din saci de nisip, cu o inaltime de 1,20 metri si o lungime de 75 de kilometri, pe malurile fluviului Chao Praya, care traverseaza orasul.

Pragul critic este asteptat in urmatoarele patru zile, urmand ca importante mase de apa care vin din nord sa se intalneasca cu mareele, care le vor incetini evacuarea spre mare.

  • Cambodgia

In Cambodgia, in ultimele doua luni au murit 207 persoane, intre care 83 de copii, in timpul celor mai grave inundatii din ultimii zece ani, a anuntat Keo Vy, un purtator de cuvant al Comitetului National pentru Gestionarea Catastrofelor.

Au fost afectate 270.000 de familii si inundate peste 350.000 de hectare de orezarii. Pagubele produse orezariilor si infrastructurii sunt estimate la cel putin de 95 de milioane de dolari (71 milioane de euro), a adaugat el.

In pofida amplorii catastrofei, Keo Vy a dat asigurari ca situatia este sub control. "Pentru moment, nu apelam la ajutor international", a adaugat el.

  • Vietnam

In Vietnam, bilantul inundatiilor in delta fluviului Mekong, unde se afla cele mai importante orezarii din tara, a ajuns luni la 24 de morti, dintre care 21 sunt copii, care s-au inecat, a anuntat Comitetul National pentru Controlul Inundatiilor.
Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Aproximativ 60.000 de case si 6.900 de hectare de orezarii au fost inundate. Pentru moment, pagubele sunt estimate la 44 de milioane de dolari (33 de milioane de euro), potrivit Comitetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.