Zeci de mii de greci au participat duminica seara la un miting de proportii impotriva austeritatii, organizat in centrul Atenei, la apelul "Indignatilor", o miscare alternativa de rezistenta similara celei din Spania, relataza AFP.

Conform politiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunat duminica seara in piata Syntagma, in fata Parlamentului, scandand "Hotii, hotii", citeaza MEDIAFAX.

La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protest similar, raspunzand unui apel european difuzat in principal prin intermediul retelelor sociale.

Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de la inceperea manifestatiilor convocate de "Indignatii" greci.

Multimea a purtat drapele elene, dar si spaniole, portugheze, tunisiene si argentinene. "Voi aveti o boala, noi avem solutia. Revolutia", scria pe unul dintre bannerele purtate de demonstranti.

Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentru Grecia, in schimbul unor noi constrangeri financiare si a unei accelerari a privatizarilor. Cele trei institutii au deblocat deja, in mai 2010, un imprumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia, aflata la acel moment intr-o situatie critica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.