Cele trei vaduve ale lui Osama ben Laden care se aflau in resedinta din Abbottabad in timpul raidului in care a fost ucis acesta au fost interogate de ofiteri ai serviciilor de informatii americane, sub supravegherea serviciilor de informatii pakistaneze.

Femeile - interogate impreuna - s-au aratat "ostile" fata de americani, potrivit unui oficial din cadrul Guvernului pakistanez si a doi oficiali americani. Cea mai in varsta dintre ele a vorbit in numele grupului, scrie MEDIAFAX.

Membrii serviciilor de informatii pakistaneze se aflau in camera impreuna cu agentii americani, au declarat oficialii. Americanii voiau sa interogheze cele trei femei separat, pentru a le putea verifica declaratiile.

Toti cei trei oficiali contactati au declarat ca interogatoriul nu a adus prea multe informatii noi.

Cea mai tanara dintre cele trei vaduve, Amal Ahmed Abdulfattah in varsta de 29 ani din Yemen, a fost impuscata in picior la 2 mai, de o echipa americana a Navy SEAL. Un oficial american le-a identificat pe celelalte doua ca fiind Khairiah Sabar, cunoscuta ca "Umm Hamza," si Siham Sabar, sau "Umm Khalid".

Acestea sunt trei dintre cele cinci sotii ale liderului Al-Qaida. Impreuna, ele au nascut cel putin 20 de copii, inclusiv 11 baieti, dintre care unul a fost ucis in timpul raidului american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.