O fisura intr-un bazin aflat in exteriorul unuia dintre reactoarele centralei nucleare Fukushima Daiichi a dus la deversarea de apa puternic radioactiva in Oceanul Pacific, a declarat, sambata, un reprezentant al companiei care opereaza centrala, citat de CNN.

Apa din bazinul cu o adancime de 2 metri se deverseaza in ocean printr-o fisura de circa 20 de centimetri, a precizat sambata reprezentantul Tokyo Electric Power (TEPCO).

Nivelul de radioactivitate in bazin este de circa 1.000 milisievert/ora, de 330 de mai mare decat doza de radiatii absorbita in mod obisnuit intr-un an de un locuitor al unei tari industrializate, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantii TEPCO au afirmat ca intentioneaza sa opreasca deversarea de apa prin injectarea de beton in bazinul avariat.

Fisura a fost depistata dupa ce tehnicienii au incercat sa gaseasca explicatii pentru cresterea nivelului de radioactivitate a apei oceanului in zona Fukushima. Autoritatile anuntasera joi ca, la o distanta de 330 de metri de centrala, nivelul de iod inregistrat in apa oceanului depasea de 4.385 de ori nivelul normal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.