Pentru moment, intreruperea internetului a costat Egiptul 90 de milioane de dolari, insa impactul pe termen lung ar putea fi si mai important. In aceasta ordine de idei, Guvernul egiptean deja s-a ales cu un proces, deoarece compania britanica de telefonie mobila Vodafone a depus plangere si-a exprimat regretul ca a fost obligata sa le trimita abonatilor din Egipt mesaje oficiale fara a le atribui clar Guvernului.

Intreruperea internetului vreme de cinci zile de catre guvernul egiptean ar fi costat Egiptul 90 de milioane de dolari sau 65 de milioane de euro, intrucat aceasta masura a lovit companii high-tech locale si internationale care furnizeaza servicii si in afara Egiptului.iar impactul acestei situatii ar putea fi si mai important pe termen lung, potrivit unei prime estimari publicate joi de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), scrie Realitatea.net.

"Serviciile blocate (de telecomunicatii si internet) reprezinta 3-4 % din PIB, adica o pierdere de 18 milioane de dolari pe zi. (...) Va fi mult mai dificil pe viitor (pentru Egipt) sa atraga companii straine si sa le asigure ca retelele vor ramane fiabile', in contextul in care 'pana acum, atragerea acestor societati a fost o strategie-cheie a guvernului' egiptean'", a explicat OCDE. [[VIDEO] Egiptul, prima tara care a interzis internetul]

Intre timp, probleme cauzate de cenzura aplicata de Guvernul egiptean deja incep sa apara, deoarece, intr-un comunicat publicat la Londra, Vodafone a explicat ca autoritatile egiptene se folosesc de o lege care obliga operatorii de telefonie mobila (Vodafone, Mobinil si Etisalat) sa trimita mesaje oficiale populatiei si a anuntat ca a depus o plangere in aces sens, informeaza AFP.

Compania, care nu a dezvaluit despre ce mesaje este vorba, a dat asigurari ca nu are control asupra continutului, subliniind si ca textele nu au fost atribuite clar Guvernului, catalogand aceasta situatie ca fiind "inacceptabila", relateaza MEDIAFAX.

Operatorii de telefonie mobila din Egipt, inclusiv Vodafone Egypt, au fost obligati de mai multe ori sa isi suspende activitatile in anumite zone, la solicitarea autoritatilor.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Citeste si: Google sare in ajutorul protestatarilor "cenzurati" din Egipt

Criza in Egipt: Guvernul incearca sa cenzureze protestele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.