Cel putin trei plangeri pentru coruptie au fost depuse impotriva printesei mostenitoare a Suediei, Victoria, in cadrul unui scandal privind cadouri pe care ea si sotul ei, printul Daniel, le-au acceptat in urma casatoriei, la 19 iunie, a anuntat luni presa suedeza, citata de AFP.

"Au fost depuse plangeri, dar voi sti mai multe saptamana viitoare", a declarat, pentru cotidianul Expressen, procurorul Gunnar Stetler, specializat in lupta impotriva coruptiei, adaugand ca, in prezent, el trebuie sa ia o hotarare cu privire la deschiderea unei eventuale anchete preliminare, transmite MEDIAFAX.

Plangerile vizeaza cadouri pe care cei doi soti le-au acceptat din partea unui om de afaceri, Bertil Hult, constand in utilizarea hidroavionului privat si iahtului acestuia, in timpul lunii de miere, potrivit mai multor publicatii.

Aceste cadouri ar fi evaluate la cateva milioane de coroane suedeze (sute de mii de euro sau de dolari).

Aceste informatii au fost publicate la o zi dupa ce Peter Wolodarski, editorialistul principal al cotidianului suedez Dagen Nyheter, a lansat un atac impotriva printesei, pentru ca a acceptat aceste favoruri.

"Este uimitor ca mostenitoarea coroanei Suediei accepta ca un miliardar suedez sa-i ofere un mijloc de transport si un acoperis deasupra capului in timpul lunii sale de miere, in timp ce aceasta persoana ar putea fi interesata sa obtina o rasplata in schimbul acestor favoruri", a afirmat Wolodarski.

Palatul regal a afirmat ca printesa nu a facut nimic blamabil. "Este vorba despre o vacanta privata si de un cadou de nunta din partea unui vechi prieten al familiei regale", a declarat pentru agentia TT, o purtatoare de cuvant a Curtii, Ulrika Naesholm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.