Peste 400 de oameni si-au pierdut viata in urma cutremurului din nord-vestul Chinei, potrivit ultimului bilant.

Cel putin 400 de persoane si-au pierdut viata iar alte 10.000 au fost ranite in urma cutremurului produs in aceasta dimineata in China, relateaza BBC.

Peste 900 de persoane au fost scoase de sub daramaturi

Peste 900 de persoane au fost scoase de sub daramaturi, potrivit agentiei de stat Xinhua.

"Unitatea noastra a scos peste 900 de persoane de sub daramaturi", a precizat Yan Junfu, un ofiter din Yushu. Intre timp, un prim grup de 25 de medici si 65 de politisti, trimis de administratiei provinciei Qinghai, a plecat spre regiunea afectata de seism, citeaza NewsIn.

Cutremurul s-a produs la ora locala 7.49 (2.49 ora Romaniei), la 380 de kilometri sud-sud-est de orasul Golmund, in provincia Qinghai. Epicentrul se afla la o adancime de 10 kilometri, potrivit autoritatilor. O parte dintre victime au fost inregistrate in orasul tibetan din Qinghai Yushu. Seismul a fost urmat de doua replici cu magnitudini de 5,3 si 5,2.

"Casele au ziduri groase si sunt solide, dar daca s-au prabusit, oamenii aflati in ele ar putea fi raniti", a adaugat acesta. Potrivit Xinhua, peste 85% din casele din localitatea Jiegu, din apropiere de epicentrul, s-au prabusit.

Regiunea locuita de etnici mongoli si tibetani se confrunta adesea cu cutremure.

Prefectura Yushu are o suprafata de 267.000 de kilometri patrati si o populatie de 252.700 de persoane, dintre care 97% sunt tibetani. 21.700 dintre locuitori sunt agricultori sau se ocupa cu cresterea animalelor. Prefectura este situata in media la altitudinea de 4.000 de metri si se invecineaza, printre altele, cu prefectura autonoma tibetana Garze, din privincia Sichuan.

Produsul Intern Brut al prefecturii a depasit 2,5 miliarde de yuani (circa 367,6 milioane de dolari) in 2009.
Pe 18 iulie 2006, un cutremur cu magnitduinea 5 s-a produs in regiune, urmat a doua zi de un altul cu magnitduinea 5,6. Epicentrele seisemlor au fost insa in zone slab populate, astfel ca nu s-au inregistrat victime.

Citeste pe acelasi subiect:

Marmureanu: "In Romania nu exista deocamdata pericolul unui seism puternic".

Cutremurele cu cele mai multe victime din ultimul secol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.