Biserica Catolica germana lanseaza o linie telefonica gratuita pentru victimele abuzurilor sexuale

Linia telefonica se va afla in orasul german Trier, iar episcopul local a fost insarcinat cu examinarea tuturor acuzatiilor de acest tip formulate impotriva membrilor clerului.

Sute de persoane au facut dezvaluiri legate de abuzurile preotilor intre anii 50 si 80. Chiar si Papa a fost acuzat ca a acoperit un caz de abuz sexual pe vremea cand era arhiepiscop in Munchen.

Scandalul a afectat doua treimi dintre diocezele germane, iar arhiepiscopul Bisericii Catolice germane si-a cerut scuze in numele institutiei, scrie BBC.

Deoarece Biserica Catolica este pusa sub tot mai multe presiuni pentru a rupe acest “zid al linistii”, luni, episcopul din Trier (Germania), Stephan Ackermann, a anuntat ca 20 de preoti din episcopia sa au fost acuzati de abuzarea unor copii din anii '50 incoace. Acesta s-a declarat socat si le-a cerut victimelor sa faca noi dezvaluiri. De asemenea, Papa Benedict al XVI-lea a promis ca se va ocupa de solutionarea acestor acuzatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.