Grecia a fost din nou paralizata de o greva generala, a doua in ultimele 15 zile, organizata de marile asociatii sindicale impotriva masurilor de austeritate decise de Guvern, pentru a scoate tara dintr-o criza financiara fara precedent.

Potrivit AFP, de la miezul noptii zilei de miercui, transporturile aeriene si maritime au fost blocate, iar legaturile feroviare au fost intrerupte.

In Atena a functionat doar o linie de metrou pentru a le permite grevistilor sa participe la manifestatiile prevazute de sindicate in centrul capitalei la pranz. Toate celelalte mijloace de transport in comun - metrou, autobuze, trolee, tranvaie - au fost inchise.

Alte manifestatii urmeaza sa aiba loc in orasele mari, in special la Salonic, al doilea oras ca marime al tarii, conform NewsIn.

Greva va duce la inchiderea scolilor si administratiilor, in timp ce bancile si marile companii din sectorul public functioneaza la nivel minim. Spitalele publice au personal restrans.

Tara este privata si de orice informatie difuzata de posturile de radio si de televiziuni, ai caror angajati fac parte din sindicatul jurnalistilor. Ziarele nu vor aparea vineri.

Miscarea a fost decisa de puternica Asociatie generala a muncitorilor greci (GSEE, un milion de membri) si de Federatia functionarilor Adedy (375.000 de membri).

Sindicatele au manifestat deja in 24 februarie si saptamana trecuta, dupa Parlamentul a votat masurile de austeritate ale guvernului socialist.

Romano Prodi: Criza din Grecia s-a incheiat

Grecia, paralizata de "al treilea val" de greve

Atacuri la Atena

Cateva zeci de tineri au atacat joi politisti greci, care au tras cu gaze lacrimogene, in cursul unei manifestatii organizate la Atena in cursul grevei generale impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului elene.

Manifestantii au continuat sa defileze spre centrul Atenei, in timp ce tinerii au ramas in fata scutierilor, in apropiere de Polithenica, loc unde au loc adesea ciocniri intre tineri si politie.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Mai multe mii de manifestanti s-au strans joi in doua locuri din centrul Atenei, pentru a protesta fata de masurile draconice de austeritate votate vineri de majoritatea socialista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.