Politologul austriac Claudia von Werlhof a acuzat SUA ca se afla in spatele seismului din Haiti din 12 ianuarie

Werlhof a declarat ca masini aflate intr-un centru de cercetare militara din Alaska utilizate pentru a detecta depozite de titei prin provocarea de cutremure artificiale ar fi fost in mod intentionat pornite pentru a provoca un cutremur puternic in Haiti si pentru a permite SUA sa trimita 10.000 de soldati acolo, potrivit Austrian Independent.

Ferdinand Karlhofer, seful Institutului de Stiinte Politice din Innsbruck, unde lucreaza cercetatoarea, a criticat teoria acesteia, spunand ca o astfel de conspiratie nu are baza stiintifica si ca acuzatia lui Werlhof ar putea deteriora reputatia institutiei.

Primul care a venit cu "teoria conspiratiei" in privinta cutremurului din Haiti a fost presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, care declara in ianuarie ca tragedia din Haiti a fost cauzata de o arma cu unde de soc care poate crea, de asemenea, anomalii ale vremii, precum inundatiile, seceta si uraganele. Cutremurul din Haiti a fost insa doar un exercitiu, pentru a testa efectele armei, conform lui Chavez. Scopul final ar fi utilizarea armei cu cutremur asupra Iranului, pentru a da jos regimul ayatollahilor, relateaza Foxnews

Chavez a fost luat peste picior pentru afirmatiile sale insa, potrivit politologului austriac Claudia von Werlhof, teoriile acestuia nu sunt tocmai departe de adevar. [Haiti: Sute de mii de morti in urma unui seism violent]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.