300 de manifestanti comunisti din Frontul luptei sindicale (PAME) au ocupat joi Ministerul de Finante de al Atena, pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate miercuri de Guvern, pentru a face fata crizei. Joi seara, mii de manifestanti s-au adunat in piata centrala si au amenintat cu razboi impotriva capitalistilor.

Sindicalistii comunisti au reusit sa intre in minister joi dimineata, cand se afla un singur gardian in cladire, dupa care au urcat pe terasa , unde au desfasurat o banderola pe care scria "Ridicati-va pentru ca masurile sa nu se aplice".

Unii dintre ei au ramas in fata usii ministerului, impiedicand angajatii sa intre in cladire.

PAME a organizat joi seara o manifestatie la Atena, impotriva masurilor guvernamentale, relateaza NewsIn, citand AFP.

Sub presiunea Comisiei Europene si a pietelor, Guvernul socialist a anuntat miercuri un nou pachet de masuri de austeritate extraordinare, ce include cresterea TVA-ului cu 2% si reduceri salariale, pentru a economisi 4,8 miliarde de euro si pentru a reface finantele publice.

Sindicatul functionarilor (Adedy) intentioneaza sa organizeze in 16 martie o greva de 24 de ore, a treia de la inceputul anului, pentru a protesta fata de masurile de austeritate.

Protest la Atena

Mii de manifestanti comunisti si ai stangii radicale s-au strans joi seara in centrul Atenei pentru a protesta fata de masurile de austeritate decise miercuri de guvernul socialist.

Manifestantii comunisti, reuniti in fata Parlamentului la apelul Frontului de lupta sindicala, purtau bannere prin care cereau "razboi razboiului capitalistilor" si denuntau "masurile nepopulare ale guvernului".

De asemenea, au fost impartite manifeste care chemau la greva pentru vineri, ziua in care se vor vota in Parlament masurile ce vizeaza economisirea a 4,8 miliarde de euro.

Mii de alti manifestanti, stransi in fata Universitatii din Atena, cereau "Locuri de munca pentru someri" si agitau bannere pe care scria "Daca vreti razboi, il veti avea!".

Sub presiunea Comisiei Europene si a pietelor, guvernul socialist a anuntat miercuri masuri de austeritate extraordinare, printre care cresterea TVA cu doua puncte si reducerea salariilor.

Cum se va salva Grecia?

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.