O petitie online semnata de peste 2.300 de persoane, pana in acest moment, cere Guvernului Romaniei sa acorde despagubiri familiilor victimelor accidentului din 15 decembrie din Singapore, provocat, se pare, de catre diplomatul roman Silviu Ionescu.
Petitia care poate fi accesata aici, cere de asemenea ca, Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri al Romaniei, sa fie predat autoritatilor daca este gasit vinovat pentru gravul accident din 15 decembrie 2009, cand si-a pierdut viata o persoana si alte doua au fost ranite.

La 17 decembrie, presa locala a scris ca o masina a Ambasadei Romaniei la Singapore a fost implicata intr-un accident pe un bulevard, trei persoane fiind lovite in doua intersectii diferite, aminteste NewsIn.

Politia a spus ca masina a lovit prima data doi pietoni in jurul orei locale 03.00. Cei doi, in varsta de 30, respectiv 24 de ani, au fost raniti la cap si transportati la spital. Unul dintre ei a decedat ulterior la spital. Al treilea ranit, un tanar de 18 ani, a fost lovit la 100 de metri distanta de primele victime. In urma investigatiilor organelor de politie, autoturismul a fost gasit avariat, aproape de iesirea din Singapore.

La randul sau, insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Singapore, Silviu Ionescu, a afirmat ca a anuntat politia in legatura cu disparitia autoturismului marca Audi A6, in jurul orei locale 03.00. Diplomatul roman a mentionat ca parcase autoturismul pentru a participa la o intalnire cu oameni de afaceri.

Ulterior, cotidianul The Temasek Review a scris ca Silviu Ionescu ar fi anuntat furtul masinii la 40 de minute dupa producerea accidentului. In plus, la 1 ianuarie, presa locala a publicat marturia unui sofer de taxi, prezentat doar cu numele de Neo, care a declarat ca a transportat un client cu infatisare caucaziana, iar acesta a sunat la politie pentru a anunta disparitia masinii sale. In acelasi timp, presa locala a mentionat ca, in pofida faptului ca diplomatul Silviu Ionescu este supectat pentru implicarea in accident, politia i-a permis dupa trei zile sa revina in Romania.

Consilierul economic al ambasadei Romaniei la Singapore, Alexandru Nicolae Coseru, a declarat saptamana trecuta pentru publicatia The Strait Times, ca Ionescu ar fi revenit in Romania, deoarece este bolnav de diabet. Politia locala a spus doar ca "ancheta continua". Presa locala a comentat ca politia ar trebui sa rezolve cu usurinta cazul, dar nu este prima data cand ea le permite suspectilor pentru infractiuni grave sa fuga din Singapore. Intre Romania si Singapore nu exista tratat de extradare, aminteste presa.

Duminica, un nou martor a dezvaluit ca l-ar fi vazut pe diplomatul roman Silviu Ionescu certandu-se cu o tanara chinezoaca in dimineata zilei de 15 decembrie, cand a avut loc dublul accident soldat cu un mort si doi raniti, a relatat un blog gazduit de publicatia The Temasek Review.

Martorul, prezentat cu numele de Tay, le-a declarat jurnalistilor de la cotidianul chinez Lianhe Wanbao, ca a vazut automobilul de culoare neagra marca Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei la o intersectie. El l-a descris pe sofer ca fiind un barbat cu chelie, cu fata rotunda si a mentionat ca acesta purta un tricou si o haina de culoare inchisa, parand sa semene cu diplomatul Silviu Ionescu. Martorul a mai spus ca alaturi de acesta se afla o tanara in varsta de 20 de ani cu parul lung, machiata strident. El a adaugat ca cei doi pareau a fi beti si ca se certau in masina.

Ca o concidenta, cadavrul unei tinere in stare avansata de descompunere a fost descoperit cateva zile mai tarziu nu departe de locul in care a avut loc accidentul, mentioneaza The Temasek Review.

Ministrul de externe din Singapore, George Yeo, a subliniat ca este necesara respectarea procedurii legale in acest dosar in care este suspectat diplomatul roman Silviu Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.