Cel putin 102 persoane au murit intr-un restaurant din Perm (Urali) in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu provocat de un foc de artificii, cea mai grava catastrofa de acest tip inregistrata in ultimii ani in Rusia.

"Potrivit datelor actuale, 102 persoane au murit si 134 sunt ranite", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului regional pentru Situatii de Urgenta de la Perm (1.400 de kilometri est de Moscova), relateaza NewsIn, citand AFP.

Bilantul a crescut de la ora la ora, in conditiile in care un numar mare de raniti, suferind de rani de gradul II si de intoxicatie cu monoxid de carbon, se aflau in stare foarte grava, iar cel putin sapte dintre ei au decedat la spital, a precizat sectia locala a Ministerului Sanatatii.

Circa 230 de invitati, printre care numerosi angajati ai localului si apropiatii lor, sarbatoreau implinirea a opt ani de la infiintarea restaurantului "Calul insetat". Incidentul sa produs in jurul orei locale 1.15 (22.15 ora Romaniei), a explicat politia locala.

"Au avut loc focuri de artificii, iar unul dintre ele a atins un plafon de plastic, aprinzand totul. Oamenii s-au panicat si au murit arsi, calcati in picioare sau intoxicati", a declarat reprezentantul local al Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Igor Orlov, citat de ITAR-TASS.

Este posibil ca scantei din artificii sa fi atins si panourile de lemn de pe pereti, in cazul in care calitatea materialului pirotehnic folosit nu este pusa la indoiala, a anuntat o sursa din fortele de ordine, citata de Interfax.

Pe site-ul restaurantuluilui, seara de 4 decembrie ocupa un loc important printre festivitatile prevazute pana la Anul Nou. "Aniversarea clubului nostru favorit. Intrarea gratuita pana la miezul noptii pentru cei deghizati in bebelusi", scria pe pagina electronica.

Anchetatorii au respins repede pista terorista. "Incidentul a fost cauzat de o incalcare a regulilor privind utilizarea materialului pirotehnic", a declarat un purtator de cuvant al Comitetului de ancheta al Parchetului, Vladimir Markin, pentru postul de stiri Vesti 24. "Nu este in niciun caz un act terorist, pot sa confirm 100%", a adaugat el.

Potrivit unor surse din Ministerul pentru Situatii de Urgenta, artificiile care s-au aflat la originea dramei trebuia lansate in aer liber si este interzisa utilizarea lor in spatii inchise.

Aceasta noua catastrofa intervine la o saptamana dupa atentatul vizand tenul Nevski Express, care circula pe ruta Sankt Petersburg -Moscova. 26 de persoane si-au pierdut viata in atac. [O grupare islamista din Caucaz revendica atentatul vizand trenul rus]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.