Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, apreciaza stilul agresiv al presei din Romania, care prezinta mai multe puncte de vedere privind situatia politica a tarii.
"Se intampla foarte multe lucruri in Romania. Cu siguranta, toate turbulentele politice au fost acoperite de mass-media foarte bine. Ziarele de aici sunt foarte agresive si prezinta evenimentele politice din foarte multe puncte de vedere", a declarat Mark Gitenstein intr-un interviu pentru The Wall Street Journal.

Ambasadorul SUA a adaugat ca este un lucru foarte bun ca mass-media se comporta asa, fiind un semn al functionarii pozitive a regimului democratic. Astfel, intrebat daca acest lucru trebuie privit ca fiind unul bun, diplomatul american a raspuns: "Este minunat. O presa agresiva reprezinta o parte importanta dintr-o democratie functionala si sanatoasa".

Gitenstein a mai vorbit despre modul in care incearca sa sustina misiunea SUA legata de securitate in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.