O pisica a contractat virusul gripei porcine in Iowa, potrivit unor oficiali din Departamentul de Sanatate Publica din acest stat federal aflat in centrul SUA.
Este vorba despre o pisica domestica, in varsta de 13 ani, un mascul castrat care a fost ingrijit de veterinarii de la centrul de medicina al universitatii Iowa, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Este prima pisica de care stim care este infectata cu gripa A(H1N1)", a declarat Brett Sponseller, care a ingrijit animalul. "Doi din cei trei membri ai familiei careia ii apartinea pisica au avut simptome de gripa, inainte ca pisica sa se imbolnaveasca", a afirmat Ann Garvey, veterinar la centrul de medicina. "Acest caz nu este neverosimil, in conditiile in care si alte tulpini de gripa au fost identificate la pisici", a explicat Garvey.

Anul trecut, mai multe pisici au fost infectate in Europa cu virusul H5N1, o tulpina diferita.

Animalului, caruia i s-au administrat antibiotice, s-a vindecat.

Riscul ca pisicile bolnave sa infecteze oameni sau alte pisici nu este cunoscut, dar "nu pare ridicat", a subliniat Sponseller.

Potrivit Departamentului american al Sanatatii, persoane care sunt infectate cu virusul gripei porcine pot sa il transmita atat altor oameni, precum si unor animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.