86 de persoane au murit in Ucraina din cauza gripei si dificultatilor respiratorii acute, dintre care cinci din cauza virusului A(H1N1), potrivit unui nou bilant oficial anuntat miercuri de Ministerul Sanatatii, citat de AFP.
"Potrivit informatiilor mele, 86 de persoane au murit", a declarat un oficial din Ministerul Sanatatii, Raisa Moiseienko, potrivit NewsIn.

Cinci cazuri mortale au fost inregistrate, dintre care cel putin unul la Kiev, din totalul de 17 cazuri de gripa porcina confirmate in tara din luna octombrie, a spus un alt oficial sanitar, Liudmila Muharska.

Oficialii au respins zvonurile privind prezenta in Ucraina a pestei pulmonare, care circulau in presa. "Nu poate fi pesta in Ucraina", a declarat Muharska. "Virusul A(H1N1) circula in Ucraina (...), precum si alte tipuri de virusuri de gripa si de infectii respiratorii", a adaugat ea.

Moiseienko a confirmat ca unele victime au murit in urma unei "pneumonii hemoragice" caracteristice virusului A(H1N1), care "afecteaza foarte repede tesutul pulmonar". "Expertii OMS ne-au informat ca situatia observata la noi este absolut identica cu cea din toate celelalte tari afectate" de gripa porcina, a subliniat oficialul.

In total, peste 478.000 de cazuri de gripa si de boli respiratorii au fost inregistrate in Ucraina de la mijlocul lunii octombrie, dintre care peste 148.000 in ultimele 24 de ore, a precizat ministrul intr-un comunicat publicat pe site-ul sau. Peste 24.000 de persoane au fost internate, potrivit aceleiasi surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.