Un avion militar indonezian care transporta 112 persoane (14 membri ai echipajului si 98 de pasageri) s-a prabusit ieri in regiunea Madiun din estul insulei Java, anunta CNN.
Potrivit ultimelor informatii bilantul a ajuns la 98 de morti, insa numarul victimelor ar putea creste.

Purtatorul de cuvant al fortelor aeriene indoneziene sustine ca cel putin 15 pasageri au fost scosi vii dintre daramaturi. Potrivit unui reprezentant al spitalului Iswahyudi din apropiere de Madiun, 19 persoane au fost aduse la spital, printre acestea numarandu-se atat militari si rude ale acestora, cat si civili.

Avionul de transport, de tip Hercules, decolase de la Jakarta. Potrivit unui responsabil local, aparatul a lovit mai multe case, distrugand patru dintre acestea si omorand cel putin doua persoane aflate la sol, inainte de a se prabusi intr-un lan de orez si a lua foc.

Cauzele accidentului produs la ora locala 6.30 (2.30, ora Romaniei) nu au fost stabilite inca. "Vremea era frumoasa, motorul functiona bine. Sa fie vorba despre o eroare umana? Nu putem confirma", a declarat purtatorul de cuvant.

Acesta este al doilea accident ce implica un aparat Hercules al fortelor indoneziene. La 10 martie un alt aparat a avut probleme la aterizare, o persoana fiind ranita. O luna mai tarziu, pe 6 aprilie, 24 militari au murit cand avionul lor de antrenament, un Fokker 27, s-a prabusit pe o baza aeriana din insula Java.

Indonezia este dependenta de legaturile aeriene din cauza ca are circa 6.000 de insule locuite, dintre care unele sunt acoperite cu munti si paduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.