Granicerii moldoveni i-au anuntat, miercuri, in jurul orei 12.30, pe politistii de frontiera ieseni ca s-a deschis punctul de trecere Sculeni, transmite NewsIn.

Vestea a venit dupa o intrevedere a comisarului sef al Inspectoratului Politiei de Frontiera Iasi, Gheorghe Pandelea, cu un reprezentant al granicerilor moldoveni.

In vama Sculeni asteptau aproape 200 de studenti basarabeni, din mai multe judete ale tarii, care au fost nevoiti sa apeleze la alte mijloace de transport pentru a trece vama romaneasca de la Sculeni, deoarece autocarele cu care s-au deplasat au documente doar pentru deplasare interna.

Unii dintre studenti au reusit sa treaca vama romaneasca, rugand soferii altor autovehicule sa-i duca in Republica Moldova.

La vama Sculeni, timp de aproape o ora, studenti basarabeni din Iasi, Ploiesti si Timisoara au scandat lozinci anticomuniste si au cerut deschiderea punctelor de trecere de la frontiera de est. De asemenea, studentii au strigat sloganuri precum "Vrem acasa", "Romania nu uita, Basarabia e a ta", "Aveti si voi copii, avem si noi parinti" si "Deschideti portile".

Granicerii moldoveni au informat verbal autoritatile romane ca toate vamile din judetele Iasi, Vaslui si Galati au fost inchise, a declarat, miercuri, in jurul orei 11.00, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Iasi. "Ni s-a comunicat doar verbal acest lucru, oficial nu ne-a venit nicio informare", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Iasi, Vasilica Tataru.

Purtatorul de cuvant al Politiei de frontiera Galati, subinspectorul Marcel Antohe, a confirmat, miercuri, la ora 11.00, inchiderea vamilor moldovenesti Giurgiulesti si Cahul, corespondente vamilor romanesti Galati rutier si Oancea, de pe teritorul judetului Galati. Informatia fusese confirmata in prealabil de autoritatea vamala din Republica Moldova, la ora 10.45.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.