Un columbian a fost arestat sambata, dupa ce a abuzat sexual de fiica sa, cu care a avut opt copii, un caz care aminteste de cel al austriacului Josef Fritzl, relateaza Reuters.

Arcebio Alvarez, in varsta de 58 de ani, a fost arestat dupa ce fiica sa a spus politiei ca a violat-o din copilarie. "Am luat aceasta decizie (...) datorita unui pastor care s-a rugat pentru mine de multe ori", a declarat ea intr-un interviu acordat cotidianul El Tiempo. "Acest lucru mi-a dat putere", a adaugat ea,
Mama Albei Nidia a murit cand aceasta avea cinci ani, astfel incat copilul a ramas in grija tatalui sau, numit "monstrul din Mariquita" de presa locala.

Cei opt copii ai Albei Nidia si ai tatalui sau, cu varste cuprinse intre un an si 19 ani, au fost luati de autoritati.
"Acest lucru s-a intamplat zi dupa zi si nimeni nu a facut nimic pentru a-l opri" a declarat o activista locala pentru drepturile copilului, Gilma Jimenez.

Cazul aminteste de ce al lui lui Josef Fritzl, austriacul condamnat luna aceasta la inchisoare pe viata, pentru ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani.

Autoritatile pentru apararea drepturilor copilului au cerut ca Arcebio Alvarez sa fie condamnat la inchisoare pe viata si au subliniat ca exista sute de mii de cazuri de copii abuzati sexual in Columbia.

Tot in luna martie, un tata din Torino a fost arestat pentru ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 25 de ani si si-a incitat fiul - si el arestat - sa comita abuzuri similare asupra propriilor fete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.