Operatiunea de evacuare a romanilor din Gaza care au vrut sa paraseasca zona de razboi a fost incheiata cu succes.

Un grup de cetateni romani, patru familii din Fasia Gaza a ajuns, joi dimineata, in punctul de frontiera de la Erez, cu un transport organizat cu sprijinul Comitetului International al Crucii Rosii. Este vorba despre 20 de persoane, 12 copii si opt adulti, printre care si trei palestinieni.

Cele 4 familii de romani evacuate pana acum au fost asteptate la punctul de frontiera de catre personalul consular al ambasadei Romaniei din Israel. Acestia le-au verificat actele si le-au emis documente de calatorie.

Actiunea de evacuare a fost organizata cu sprijinul Comitetului International al Crucii Rosii si cu aprobarea autoritatilor israeliene, in cadrul unei operatiuni mai ample de evacuare a cetatenilor straini din aceasta zona, demarate in dimineata zilei de joi, informeaza MAE.

Personalul consular al ambasadei Romaniei s-a aflat in punctul de frontiera pentru a asigura eliberarea documentelor de calatorie necesare cetatenilor romani pentru a iesi din Fasia Gaza, precum si pentru a asigura tranzitul acestora pe teritoriul israelian, spre Iordania, potrivit NewsIn.

Acestia le-au verificat actele si le-au emis documente de calatorie. Ambasada se va ocupa de tranzitul acestora pe teritoriul israelian, spre Iordania. Dupa ce vor ajunge la Amman, romanii vor fi condusi la aeroport.

Actiunea face parte din cadrul unei operatiuni mai ample de evacuare a cetatenilor straini din Fasia Gaza. Potrivit Ministerului roman de Externe, pana joi la ora 10.00, 81 de persoane, intre care 12 cetateni palestinieni, cerusera asistenta consulara Ambasadei de la Tel Aviv pentru a fi evacuate din Fasia Gaza.
Circa 250 de cetateni straini si palestinieni au fost autorizati joi de Israel sa plece din Fasia Gaza, unde ofensiva israeliana, declansata la 27 decembrie, s-a soldat pana in prezent cu peste 700 de morti.

Potrivit AFP, cele 250 de persoane au fost transportate cu sase autocare din orasul Gaza pana la punctul de trecere Erez. Armata israeliana a confirmat trecerea strainilor pe la Erez, dar niciun jurnalist nu a putut vorbi cu refugiatii. Toate persoanele au fost transferate direct in alte autobuze catre Iordania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.