Coreea de Nord a criticat luni "politica de confruntare" practicata de Coreea de Sud si a anuntat ca isi va suspenda, incepand din 1 decembrie, legaturile feroviare cu aceasta, legaturi care fusesera reluate in 2007 dupa mai mult de 50 de ani de intrerupere, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

Si vizitele turistice in orasul Kaesong, aflat la granita dintre cele doua Corei, vor fi interzise, a anuntat presa oficiala nord-coreeana. Mai mult, Coreea de Nord ii va "expulza punctual" pe sud-coreenii care lucreaza la compexul industrial din Kaesong si la cel turistic Muntele Kumgang, administrate partial de Seul.

Potrivit agentiei oficiale de presa nord-coreene, autoritatile militare vor controla foarte strict intrarile in tara ale sud-coreenilor angajati la cele doua complexe.

In replica la "politica de confruntare" pe care a adoptat-o Seulul, din punctul de vedere al regimului de la Phenian, Coreea de Nord a amenintat inca de la jumatatea lunii noiembrie ca va inchide frontiera incepand de la 1 decembrie si a suspendat legaturile telefonice dintre cele doua parti ale peninsulei divizate.

Legaturile feroviare dintre cele doua state au fost reluate la 1 decembrie 2007, dupa mai mult de 50 de ani de intrerupere. Cele doua foste inamice in timpul Razboiului Rece nu au incheiat niciodata un tratat de pace la sfarsitul razboiului din Coreea (1950-1953).

Phenianul a amenintat in repetate randuri in ultimele luni ca va expulza cei cativa sud-coreeni care sunt inca prezenti in complexul industrial din Keasong, exploatat in comun de ambele state, daca Seulul nu va pune capat campaniei de propaganda impotriva Phenianului. Complexul industrial din Kaesong, oras de la granita nord-coreeana, reprezinta un simbol al parteneriatului dintre cele doua Corei.

Phenianul protesteaza impotriva activistilor sud-coreeni, care arunca de la frontiera mii de afise si pliante prinse de baloane, in care este denuntat regimul lui Kim Jong-Il si care indeamna nord-coreenii la revolta populara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.