Autoritatile chineze fusesera informate cu multe saptamani in urma despre laptele contaminat cu melamina, dar au incercat sa inabuse scandalul pentru a nu dauna imaginii Chinei in timpul Jocurilor Olimpice din luna august, au acuzat jurnalisti chinezi si organizatii neguvernamentale, citate de AFP.

Cu mult timp inainte de izbucnirea crizei, la mijlocul lunii septembrie, mai multi jurnalisti chinezi au incercat in zadar sa ancheteze cazurile unor bebelusi internati din cauza unor probleme suspecte la rinichi, potrivit marturiilor din presa si ale ONG-urilor.

"In calitate de redactor-sef, eram foarte ingrijorat. Banuiam ca se va ajunge la o enorma problema de sanatate publica", a povestit pe blogul sau Fu Jianfeng, jurnalist la Southern Weekend, un cotidian foarte respectat din sudul Chinei. "Dar nu am putut trimite niciun reporter sa ancheteze aceasta situatie. Astazi ma simt foarte vinovat si am un mare sentiment de esec", a adaugat el.

Aceasta pagina de blog a fost retrasa de pe internetul chinez, dar este disponibila pe anumite bloguri chineze din strainatate. Fu nu a putut fi contactat de AFP.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.