Cel putin o persoana a murit, 28 au fost ranite si 26 sunt date disparute in urma naufragiului unui feribot care transporta 96 de persoane si 75 de vehicule, duminica seara, in nord-vestul Turciei, au anuntat surse orficiale citate de presa locala, transmite AFP.

Feribotul, un vas cu o lungime de 118 metri, s-a scufundat la jumatate de ora dupa ce plecase din portul Bandirma spre Istanbul, pe malul sudic al Marii marmara, la ora locala si a Romaniei 23.30, relateaza NewsIn.

Potrivit postului de televiziune turcesc NTV, care il citeaza pe guvernatorul provinciei Balikesir din care face parte Bandirma, o persoana a murit la spital, iar alte 28 au fost ranite.

Din cele 96 de persoane care se aflau la bord, 26 de pasageri erau dati disparuti luni dimineata. Restul, printre care cei 29 de membri ai echipajului, au putut fi salvati, a precizat seful adjunct al agentiei maritime din Turcia, potrivit postului local de televiziune Haberturk.

Insa viceguvernatorul orasului Bandirma, Salih Keser, declarase ca a vorbit cu capitanul feribotului, potrivit caruia acesta transporta circa 150 de persoane, 73 de camioane si doua masini, a precizat agentia Anatolia.

Potrivit sefului agentiei maritime turce, echipe ale Protectiei civile si pescari au fost mobilizati pentru a salva pasagerii care au sarit in apa dupa naufragiu, survenit la circa 300 de metri de coasta, potrivit presei locale.
Potrivit capitanului, o incarcatura prost pozitionata ar fi putut fi la originea accidentului, dar mai multi soferi ai vehiculelor de pe vas au spus ca acesta era supraincarcat.

"Vasul s-a scufundat in 15 minute, dupa ce s-a inclinat pe flancul stang. S-a creat o mare panica si nimeni nu era in situatia de a-i ajuta pe ceilalti (...) A fost precum catastrofa Titanicului", a spus unul dintre soferi.

De pe coasta se putea vedea mai multe persoane plutind in apa, cu veste de salvare. Eforturile echipelor de salvare au fost insa ingreunate de intuneric in cursul noptii. Doua eclicoptere echipate cu proiectoare au fost trimise la Bandirma pentru a ajuta Garda de coasta, Protectia civila si pescarii localnici la cautari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.