Inca un salariat al France Telecom s-a sinucis la inceputul acestei saptamani, aruncandu-se de pe un viaduct, dupa ce a scris o scrisoare in care a critica atmosfera din grupul de comunicatii, relateaza AFP, precizand ca acesta este a 24-a sinucidere din companie in decurs de 18 luni.
Angajatul, in varsta de 51 de ani, lucra la o centrala din Annecy (centru-est), potrivit prefecturii departamentului Haute-Savoie.

Casatorit si tata a doi copii, el a lasat in masina o scrisoare adresata sotiei sale, in care evoca "suferinta sa in raport cu contextul profesional", a declarat procurorul Philippe Drouet. Sotia le-a explicat anchetatorilor ca "barbatul era deprimat de mai multe luni", a adaugat Drouet.

Aceasta este a 24-a sinucidere din februarie 2008 in cadrul France Telecom, o serie neagra care a provocat tulburari in companie si a determinat statul, actionar principal, sa intervina in gestionarea dosarului.

Potrivit NewsIn, sindicatele au reactionat luni, criticand conditiile de lucru din centrala telefonica de la Annecy. Potrivit sindicatului SUD-Solidaires, salariatul fusese mutat recent si nu se simtea bine la noul sau loc de munca.

Directorul France Telecom, Didier Lombard, s-a dus la centrala unde lucra victima, iar ministrul muncii, Xavier Darcos, i-a cerut sa accelereze "negocierile privind prevenirea riscurilor psihosociale" in cadrul companiei.

La mijlocul lunii septembrie, Lombard a promis sa schimbe unele metode de management, sa actioneze in coordonare cu sindicatele si sa puna capat "spiralei infernale" a sinuciderilor, sub presiunea Guvernului francez. [De ce se sinucid angajatii France Telecom?]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.