Ministerul Transporturilor va vinde pe Bursa si pachetul minoritar la Lido SA

Ministerul Turismului va scoate la vanzare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pachetele majoritare de actiuni detinute la patru companii hoteliere, printre care Predeal si Neptun-Olimp, si participatiile minoritare la societatile Athénée Palace, Lido (ambele din Bucuresti) si Robinson Predeal.

Actiunile vor fi vandute prin oferte publice secundare derulate la BVB, unde cele sapte companii sunt deja listate, in baza unei hotarari aprobate ieri de Guvern, informeaza Mediafax.

Ministrul pentru Turism, Ovidiu
Silaghi, a declarat in urma cu o luna ca institutia a selectat companiile din totalul celor 23 de societati din turism cuprinse in programul de privatizare si ca participatiile detinute la cele sapte companii vor fi vandute in decursul acestui an, "in perioada in care se poate obtine cel mai mare pret".

Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale controleaza companiile Predeal (90% din titluri), Litoral Constanta (82,27%), Mamaia (96,57%) si Neptun-Olimp (52,22% din capitalul social).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.