Peste 50 de persoane au participat marti (n.r. 10 martie 2009), la un miting in favoarea aprobarii in Comisia de amenajarea teritoriului din Camera Deputatilor a ordonantei prin care se interzice schimbarea destinatiei spatiilor verzi.

"Reprezentanti ai asociatiilor organizatoare si tineri de la un liceu bucurestean au participat timp de o ora si jumatate la mitingul organizat in Parcul Izvor in favoarea discutarii si aprobarii de catre Comisia de amenajarea teritoriului din Camera Deputatilor a Ordonantei 114 privind interzicerea transformarii spatiilor verzi in spatii construibile", a spus fondatorul Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan

Miting in favoarea spatiilor verzi

El a adaugat ca organizatiile de mediu EcoAssist, Kogayon, Eco-Civica, Sighisoara Durabila, Tera Mileniul III, Salvati Delta, ALMA-RO, Komunitas, Salvati Bucurestiul, Militia Spirituala si Asociatia Bucuresti vor continua sa puna presiuni asupra Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din camera inferioara a Parlamentului pentru a aproba aceasta ordonanta, conform NewsIn.

"Anul trecut, fiind an electoral, au fost diverse interese si de aceea discutarea ordonantei a tot fost amanata. Azi (marti - n.r) trebuia sa fie discutata, insa a fost scoasa de pe ordinea de zi", a mai spus Dan, care a precizat ca la Comisie a fost depusa o scrisoare semnata de participantii la miting.

Conform datelor anuntate anterior, Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a stabilit ca fostul secretar de stat din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile Lucia Varga sa prezinte un raport asupra pozitiei tuturor organizatiilor si institutiilor interesate de OUG 114/2007 care modifica si completeaza o ordonanta din 2005 privind protectia mediului.

Si Ministerul Mediului trebuie sa prezinte o pozitie scrisa asupra acestui act normativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.