Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din TVR (SPUSTV), a declarat ca angajatii nu sunt vinovati pentru "catastrofa financiara" in care se afla TVR, precizand ca ar trebui ca administratia sa se gandeasca la oamenii care vor suferi.

"In momentul de fata, se pare ca toata lumea se bucura de acest Plan de restructurare, insa cand discuti despre darea afara a 980 de oameni nu cred ca ai vreun motiv de satisfactie. Si ne intrebam daca nu puteau fi mai mici aceste costuri sociale", a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele SPUSTV, sindicatul reprezentativ din Televiziunea Romana.

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca SPUSTV a prezentat "un contraplan prin care costurile sociale puteau fi diminuate".

"Conducerea TVR trebuia sa se gandeasca si la oamenii care vor suferi, dar care nu au nicio vina pentru situatia in care se afla acum TVR. De ce sa plateasca doar angajatii TVR pentru incompetenta si pentru bunul plac al unora care au avut in vedere doar propriile interese? Noi intelegem ca este o situatie complicata, din care trebuie sa iesim, dar trebuie sa platim numai noi, numai 980 de angajati? De ce nu platesc si cei sapte membri din actualul CA, care au facut parte si din fostul CA, cand la conducerea TVR se afla Alexandru Lazescu. Daca in perioada Lazescu nu se facea nicio angajare, poate acum ar fi trebuit sa fie concediati doar 600 de angajati, cu 980 (...) In CA inca predomina o majoritate care a pastorit dezastrul din TVR. Eu nu acuz actuala administratie, dar sunt sapte oameni din actualul CA care au fost si in fostul CA", a mai spus Dragos Bocanaciu, referindu-se la Anne Juganaru, Claudiu Brinzan, Cristian Nitulescu, Lucia Hossu Longin, Nicoleta Nicolicea si Raico Cornea.

Citeste si: Aproape 980 de angajati ai TVR vor fi concediati


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.